Proximus start bedrijf rond mobiliteitsoplossingen

© BELGA

De bedrijven Be-Mobile, Mobile-For (een dochterbedrijf van Proximus) en Flow hebben de krachten gebundeld en een nieuw bedrijf opgericht dat met een lokale verankering innovatieve mobiliteitsoplossingen wil aanbieden.

Het bedrijf biedt diensten aan als mobiliteitsmonitoring, dynamische verkeersbegeleiding, elektronische tolheffing en betalende parkeerdiensten. “De bedoeling is om de bereikbaarheid van steden te verhogen en verkeerstromen te beheren en te optimaliseren”, luidt de persmededeling van Proximus. Touring wordt een strategische partner in België. De samenwerking met Be-Mobile voor de Touring Mobilis-applicatie wordt voortgezet.

Proximus wordt door deze overeenkomst hoofdaandeelhouder van het nieuwe bedrijf, dat in 2015 een geconsolideerde omzet van ongeveer 15 miljoen euro had. De omzet wordt vanaf 2016 volledig opgenomen in de resultaten van Proximus. Het nieuwe bedrijf, waarvan de naam in de komende weken wordt gekozen, wordt geleid door Jan Cools en Philip Taillieu, de voormalige CEO’s van Be-Mobile en Flow.

Het nieuwe bedrijf met hoofdzetel in Gent telt een 50-tal werknemers. Be-Mobile ontwikkelde een innovatief systeem dat de traditionele bronnen voor verkeersinformatie, zoals de verkeerslussen in het wegdek, aanvult met anonieme data verzameld via track & trace-systemen en mobiele applicaties. Be-Mobile analyseert de verzamelde data in real time waardoor men de informatie over files en reistijden onmiddellijk kan doorsturen naar navigatiesystemen, mobiele applicaties of verkeerscentra.

Flow, een zusterbedrijf van Be-Mobile, ontwikkelt parkeertechnologie voor steden om het verkeer met behulp van sensoren te monitoren en automobilisten via dynamische bewegwijzering naar vrije parkeerplaatsen te leiden.

Mobile-For is marktleider in België voor betalende parkeerdiensten. In 29 steden en gemeenten in België kan de automobilist via een sms of de 4411-applicatie zijn parkeerplaats op straat en in parkeergarages mobiel betalen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content