Proximus voert snelheid 3G-netwerk op

Proximus voert zowel de download- als uploadsnelheid van het 3G-netwerk op. Dat moet nieuwe datatoepassingen mogelijk maken.

Proximus voert zowel de download- als uploadsnelheid van het 3G-netwerk op. Dat moet nieuwe datatoepassingen mogelijk maken.

Concreet wordt de theoretische maximale downloadsnelheid via de nieuwste HSDPA-standaard opgekrikt tot 7,2 megabit/s. Momenteel is dat nog 1,8 megabit/s op nagenoeg het hele netwerk, en tot 3,6 megabit/s op bepaalde plaatsen, zoals in de grote steden.

Ook de uploadsnelheid wordt aangepast. Door HSUPA 2.0 te implementeren, wordt de theoretische maximale snelheid voortaan 2 megabit/s. Niet onbelangrijk, want een hogere uploadsnelheid is noodzakelijk om nieuwe toepassingen mogelijk te maken zoals het snel versturen van beelden afkomstig van bewakings- en veiligheidscamera’s. Die zogeheten ‘machine to machine’-markt is voor alle operatoren erg belangrijk voor de verdere groei.

Overigens gebruikt Proximus sinds juli de 900 MHz-band ook om het bereik van het 3G-breedbandnetwerk te verhogen. Tot voorheen was die band uitsluitend gereserveerd voor traditionele gsm-netwerken. Proximus wil aan de hand van UMTS 900-sites het 3G-bereik in met name de landelijke gebieden uitbreiden. Ook binnenshuis zou het bereik daardoor moeten verbeteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content