Proximus voor strafrechter in fraudezaak met sms’en

© BELGA

Proximus wordt vervolgd voor de correctionele rechtbank van Antwerpen, schrijft De Tijd vrijdag. Het bedrijf moet er terechtstaan samen met tien zaakvoerders en medewerkers van Antwerpse bedrijven die gespecialiseerd waren in het aankopen en doorverkopen van betalende sms-berichten.

De tien kochten via het buitenland grote hoeveelheden sms-berichten, om ze dan te verkopen en te coderen voor commerciële partners, onder andere voor belspelen op tv. Maar tijdens die handel met sms’en zou jarenlang – van de oprichting in 2006 tot hun faillissement in 2012 – zijn geknoeid met btw-facturen.

Het totale bedrag van de belastingfraude bedraagt volgens het openbaar ministerie 1,8 miljoen euro. Volgens persrechter Roland Cassiers wordt Proximus mee vervolgd in de zaak omdat het in april en mei 2010 heeft geweigerd informatie over de kwestie door te geven aan zijn klanten, hoewel dat wettelijk verplicht is.

Dat is althans de aantijging van de openbaar aanklager die de correctionele rechtbank nu moet beoordelen. Proximus weigert elke commentaar omdat het proces over de tenlasteleggingen nog gevoerd moet worden. Op 19 en 20 mei trekt de rechtbank twee dagen uit om de sms-fraude te behandelen.

(Belga, FT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content