Proximus voorziet nieuwe Audi’s van een eigen internetverbinding

Audi Q7 © Audi
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Proximus en Audi hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om alle nieuwe Audi’s in België uitgerust met Audi connect te voorzien van een internetverbinding via het Proximus-netwerk.

De markt van geconnecteerde auto’s zal de komende jaren sterk groeien. Om tegemoet te komen aan deze vraag voorzien Proximus en Audi de nieuwe wagens uitgerust met Audi connect van een specifieke datasimkaart voor gebruik in de wagen. Proximus staat borg voor de bijbehorende mobiele internetverbindingen via zijn 3G en 4G/4G+ netwerk.

Audi bundelt onder Audi connect alle toepassingen en ontwikkelingen die de wagen, de inzittenden en de rest van de wereld met mekaar verbinden. Ook infotainment als entertainment worden voorzien.

De bestuurder kan onder meer een beroep doen op online verkeersinformatie met real-time weergave van de verkeerstromen op de navigatiekaart, op de navigatie met Google Earth en Google Street View, en op het proactief plannen van een reisweg via het myAudi portaal.

Dankzij Online Media Streaming krijgt de gebruiker dan weer toegang tot het aanbod van de muziekwebsite ‘Napster’ en de internetradio ‘AUPEO!’.

Andere Audi connect-diensten zijn onder andere ‘Tankstop’, waarmee de bestuurder de tankstations vindt die de goedkoopste brandstof aanbieden, of die het dichtst in de buurt zijn. Met ‘Treininfo’ of ‘Vluchtinfo’ worden respectievelijk de dienstregeling van bussen en treinen en de vertrek- of aankomsturen in real time van vluchten weergegeven. Met de diensten ‘Meteo’ en ‘City events’ kan de bestuurder checken welk weer het op de bestemming is en welke evenementen er plaats vinden.

Voorts kunnen via de WiFi-hotspot alle passagiers toegang krijgen tot het internet met hun laptop, tablet of smartphone. Het feit dat de auto een eigen internetverbinding heeft garandeert in principe een min of meer stabiele verbinding voor zowel de bestuurder als de passagiers.

3 maanden gratis testen

De eigenaars van een nieuwe Audi met Audi connect besteld voor 30 juni 2016, kunnen de slimme connectiviteitsdiensten via het Proximus-netwerk gedurende 3 maanden gratis gebruiken in België (tot 3 GB per maand). Indien ze de dienst nadien blijven gebruiken, betalen ze 20 euro per maand voor 3 GB.

Wie ook in het buitenland gebruik wil maken van internet in de wagen kan een roaming databundel laten activeren, uiteraard voor een flinke meerprijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content