Proximus wil afscheid nemen van personeelsleden ouder dan 58

© Belga

Proximus wil zijn personeelsleden die ouder zijn dan 58 jaar versneld met pensioen laten vertrekken. Dat staat vrijdag in La Libre Belgique. De onderneming wil haar concurrentiepositie versterken door de loonmassa terug te dringen.

Politiek gezien liggen de plannen van Proximus erg moeilijk, omdat ze ingaan tegen het pensioenbeleid dat de regering-Michel heeft uitgetekend. Voor de federale regering wordt het dan ook erg lastig om hier zomaar mee in te stemmen, zo luidt de analyse van La Libre Belgique.

De Belgische staat is met een belang van 53,5 procent nog altijd de meerderheidsaandeelhouder van het telecombedrijf. Volgens de voorgestelde formule is er evenwel geen sprake van een vervroegde pensionering, maar om verlof voorafgaand aan het pensioen. Dat scenario zou zowel voor het bedrijf als voor de regering goedkoper uitkomen.

Proximus stelt momenteel 14.000 mensen tewerk (voltijdse equivalenten). De plannen hebben betrekking een duizendtal mensen, of zowat zeven procent van het huidige personeelsbestand.

(Belga, FT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content