Proxistore enige Belgisch bedrijf in Red Herring Top 100 Europe 2013

© Proxistore

Het jonge Belgische bedrijf Proxistore is opgenomen in de top 100 van innovatieve bedrijven van Red Herring.

Het jonge Belgische bedrijf Proxistore is opgenomen in de top 100 van innovatieve bedrijven van Red Herring.

Het tijdschrift Red Herring stelt sinds 1996 elk jaar een top 100 voor van wat volgens hen de meest veelbelovende beginnende technologiebedrijven ter wereld zijn. Dit jaar zit daar ook een Belgisch bedrijf bij: Proxistore. Dat bedrijf ontwikkelde een systeem om online advertenties locatiegebonden aan te bieden.

In de top 100 lijst Red Herring de “exciting startups” of veelbelovende innovatieve technologiebedrijven uit Azië, Europa en de beide Amerika’s op.

“Het is nooit gemakkelijk om start ups te selecteren die het grootste potentieel aan doorbraakmogelijkheden en groei bieden”, zegt Alex Vieux, uitgever en CEO van Red Herring. “We hebben honderden cases over heel Europa bekeken, het heeft ons heel wat uren van debat en deliberatie gekost om tot onze Top 100 Winnaars te komen. De competitie wordt elk jaar harder, maar wij geloven dat Proxistore de visie, drive en innovatie heeft, die een Red Herring Winnaar tekenen.”

Criteria waarop Proxistore en co geëvalueerd werden zijn onder meer financiële performance, technologische innovatie, management, business strategie en marktpenetratie.

Bruno Van Boucq, CEO Proxistore: “Wij zijn heel erg fier om als enige bedrijf België te vertegenwoordigen in de lijst en we doen dan ook een warme oproep aan andere Belgische ondernemingen om ons land te vertegenwoordigen in toekomstige edities.” (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content