Pukkelpop pakt uit met interactieve schermen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

TinkerTouch ontwikkelde ter gelegenheid van 25 jaar Pukkelpop een softwareapplicatie waarbij festivalgangers via een ‘multi-touch’ tafel doorheen de geschiedenis van het festival kunnen bladeren.

TinkerTouch ontwikkelde ter gelegenheid van 25 jaar Pukkelpop een softwareapplicatie waarbij festivalgangers via een ‘multi-touch’ tafel doorheen de geschiedenis van het festival kunnen bladeren.

TinkerTouch – de spin-off van UHasselt en IBBT die vanaf september helemaal op eigen benen gaat staan – heeft met Pukkelpop een mooie referentie erbij. Op het festival dat donderdag van start gaat, zullen verspreid over het terrein vijf multi-touch opstellingen beschikbaar zijn voor de bezoekers, pers en artiesten.

Elke opstelling bestaat uit een grote aanraakgevoelige tafel waarop meerdere mensen tegelijkertijd elementen kunnen aanduiden, openen en verslepen via eenvoudige handbewegingen. Zo kunnen bezoekers een editie van Pukkelpop kiezen en foto’s en filmpjes bekijken van dat jaar. TinkerTouch is verantwoordelijk voor de technologie en de software. Voor het design en de omkadering deed het bedrijf beroep op het Gentse Fisheye. Festivalgangers kunnen de tafels vinden in het Pukkelpop-museum of op de UHasselt-stand op de festivalweide.

Overigens heeft Pukkelpop ook een eigen mobiele toepassing waarmee bezoekers op hun gsm toegang krijgen tot alle festivalinformatie. Die applicatie werd – net als die van Rock Werchter trouwens – ontwikkeld door Appstrakt en Proximus. In de applicatie kun je onder meer aangeven welke je favoriete optredens zijn en wanneer ze zullen spelen. Ook de podia en drankenstanden zijn terug te vinden op een interactieve plattegrond. De applicatie is beschikbaar voor iPhone en iPod Touch (weliswaar maar vanaf iOS 4.0), Android, Blackberry, Windows Mobile en andere toestellen die compatibel zijn met Java.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content