PXL gaat Windows Phone apps onderwijzen

De Limburgse hogeschool PXL breidt zijn opleiding applicatieontwikkeling uit. Naast Android, HTML 5 en iOS gaat het ook een module applicatieontwikkeling voor Windows Phone opnemen in zijn aanbod..

De Limburgse hogeschool PXL breidt zijn opleiding applicatieontwikkeling uit. Naast Android, HTML 5 en iOS gaat het ook een module applicatieontwikkeling voor Windows Phone opnemen in zijn aanbod.

De opleiding, een postgraduaat van één jaar, ging afgelopen academiejaar van start met veertig studenten. De nieuwe editie start op 16 september en mikt hoofdzakelijk om mensen met professionele bachelor informatica. Wie de opleiding volgt kan kiezen om alles of specifieke modules te volgen.

Volgens de hogeschool toont de overname van de telefoonactiviteiten van Nokia door Microsoft aan dat de strijd in het mobiele landschap nog niet gestreden is. Mede daarom is er volgens de school nood aan een gespecialiseerde opleiding die voortaan ook op Windows Phone focust.

Windows Phone haalt nog niet de marktaandelen van Android of iOS, maar zit wel langzaam in de lift. Zo blijken vooral mensen die voor het eerst een smartphone kopen sterk geïnteresseerd in het platform van Microsoft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content