‘Qualcomm wijst monsterbod Broadcom af’

Broadcom Limited © REUTERS

Chipconcern Qualcomm zou het overnamebod van branchegenoot Broadcom afwijzen. Dat meldden bronnen rond de zaak aan persbureau Reuters.

Onlang werd bekend dat Broadcom ruim 100 miljard dollar op tafel legt om Qualcomm over te nemen. Het zou de grootste overname in de chipindustrie ooit zijn. Qualcomm heeft laten weten het bod te bestuderen. Eerder meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg ook al dat het bedrijf weinig zag in de toenadering van Broadcom en dat een afwijzing waarschijnlijk zou zijn.

Qualcomm is nog altijd bezig met de overname van het Nederlandse NXP, waarmee een bedrag van 47 miljard dollar gemoeid is. Toezichthouders onderzoeken die deal nog en ook enkele aandeelhouders van NXP zijn kritisch. Broadcom wil dat Qualcomm de overname van NXP afrondt onder de afspraken die eerder waren gemaakt, of anders afblaast.

Qualcomm zou het niet zien zitten om te worden overgenomen, maar het bedrijf zit in zwaar weer door een slepende ruzie met Apple over het gebruik van gepatenteerde technologie.

In 2015 betaalde Dell een bedrag van 67 miljard dollar voor EMC. Dat is de grootste tech-overname tot nu toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content