Qualcomm zit aan tafel met Broadcom

Broadcom Limited © REUTERS
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Chipmaker Qualcomm is rond de tafel gaan zitten met zijn kandidaat-overnemer Broadcom om het laatste overnamebod van 121 miljard dollar te bespreken. Het is de eerste keer dat beide chipfabrikanten ook effectief over de deal praten met elkaar.

Broadcom heeft al enkele malen een eenzijdig bod uitgebracht om Qualcomm over te nemen. Die pogingen werden door Qualcomm altijd afgeketst, maar nu lijkt het erop dat het bedrijf dan toch bereid is te praten. De uitkomst van dit gesprek zal bepalen of Qualcomm meegaat in de onderhandelingen, of dat het zich blijft verzetten tegen een overname.

De aandeelhouders van Qualcomm komen samen op 6 maart in een algemene vergadering en verwacht wordt dat ze daar een deel van de Raad van Bestuur zullen vervangen door Broadcom-kandidaten. Broadcom biedt de aandeelhouders van Qualcomm 82 dollar per aandeel, een bedrag dat volgens de bazen van die laatste het bedrijf onderwaardeert. Qualcomm maakt zich ook zorgen om weerstand van antitrustauthoriteiten wanneer de twee grootste chipmakers proberen samen te gaan. Het gesprek moest onder meer daar helderheid in brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content