Qurius stoot België en Spanje af

Nederlandse ict-dienstverlener Qurius draagt zijn Belgische en Spaanse activiteiten over aan Prodware.

Nederlandse ict-dienstverlener Qurius draagt zijn Belgische en Spaanse activiteiten over aan Prodware.

Beide bedrijven werkten al samen en Prodware is de grootste aandeelhouder van Qurius. Qurius ontvangt drie miljoen euro voor de transactie. Een deel daarvan wordt geïnvesteerd in de Britse en Duitse activiteiten. Tevens wordt met het geld de netto schuldenlast verminderd.

Met het afstoten van België en Spanje lijken beide partijen een geografische verdeling te hebben gemaakt. Het Franse Prodware versterkt zijn positie in België en Spanje en krijgt zo meer grip op Zuidwest-Europa, Het Nederlandse Qurius versterkt zich in Groot-Brittannië en Duitsland en wordt dus sterker in Noordwest-Europa. Qurius beschikt verder nog over kantoren in Centraal-Europa (Oostenrijk en Tsjechië).

Bij Qurius België werken 32 mensen. Deze vestiging wordt samengevoegd met Prodware België. In de eerste drie kwartalen van 2011 zette het Belgische Qurius-filiaal 2,9 miljoen euro om. Het bedient meer dan vijftig klanten in distributie en afvalbeheer, recycling en ledenorganisaties.

Bij Qurius Spanje werken 116 mensen. Daar was de omzet in de eerste negen maanden 7,6 miljoen euro. Het filiaal bedient klanten in sectoren als industrie, handel/distributie en professionele dienstverlening. Prodware betrekt direct de overgenomen Qurius-onderdelen bij zijn marketingactiviteiten.

De algemeen directeur van Qurius Spanje (Jose Maria Sanchez) en de algemeen directeur Qurius België (Jan Druppel) blijven leidinggeven aan de respectievelijke dochterondernemingen. Mark Loeys, manager van Prodware België, wordt business development director van Qurius Prodware België.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content