Qurius volledig opgeslokt door Prodware

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Franse Prodware, dat al eerder de Belgische en Spaanse poot van de Nederlandse it-dienstenleverancier Quius overnam, slokt nu de rest van het bedrijf op.

Het Franse Prodware, dat al eerder de Belgische en Spaanse poot van de Nederlandse it-dienstenleverancier Quius overnam, slokt nu de rest van het bedrijf op.

Het resterende deel van het beursgenoteerde Qurius, dat nog actief was in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Tsjechië, wordt voor 18,5 miljoen euro overgenomen door Prodware. Qurius zat in slechte papieren na een financiële tegenvaller bij de Duitse poot. Door de overname versterkt Prodware zich verder als Microsoft Dynamics-specialist. Er werken samengeteld ruim 1650 mensen voor een gecombineerde omzet van zo’n 180 miljoen euro.

Prodware had eind 2011 ook al de Belgische en Spaanse poot van Qurius opgeslokt. Prodware was al sinds begin 2008 actief in ons land, na een fusie van de bedrijven Winit, Business & Technology Services, en het Belux-filiaal van C2A (dat in 2007 door het Franse bedrijf werd overgenomen). Toen focuste het Belux-filiaal zich enkel op Franstalig België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Dat is sinds de overname van Qurius België ook opengetrokken naar Vlaanderen.

Prodware concurreert in onze contreien zo onder meer met spelers als RealDolmen, Avanade, Cronos, Edan en Ferranti. Sappig detail: in 2010 doken nog (onbevestigde) geruchten op dat RealDolmen enige interesse betoonde in een overname van Qurius.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content