Ray-Ban moet Google Glass modieus maken

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Italiaanse brillenfabrikant Luxottica, het moederbedrijf van Ray-Ban en Oakley, heeft bekendgemaakt Google Glasses te gaan ontwerpen, ontwikkelen en verspreiden.

Van Google Glass is momenteel enkel een prototype voor ontwikkelaars voorhanden, dat er nog tamelijk nerdy uitziet. Maar Google lijkt voor de commerciële lancering – die er hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog zit aan te komen – een veel modieuzere bril voor ogen te hebben. De Italiaanse producent Luxottica heeft namelijk bekend gemaakt dat het met Google samenwerkt aan nieuwe modellen van Google Glass. Met monturen van Ray-Ban en Oakley?

Het gaat hier niet om een opzetstukje voor bestaande brillen, maar om echte smartglasses waarin Glass geïntegreerd zit, aldus Luxottica. Meer details werden op dit moment echter nog niet vrijgegeven. Ook laten zowel Google als Luxottica weten dat het nog wel een tijdje zal duren alvorens de Google Glasses met monturen van Ray-Ban en Oakley op de markt komen.

Luxottica ziet in de overeenkomst met Google een kans om de brillenindustrie een nieuwe tijd in te loodsen. Volgens topman Andrea Guerra biedt de combinatie van de kwaliteit van merken als Ray-Ban en Oakley met de modernste technologische snufjes van Google de mogelijkheid om “een nieuwe generatie van revolutionaire apparaten” op de markt te brengen.

Eerder werden al vier nieuwe titanium frames voor Google Glass uitgebracht, die in samenwerking met VSP Global gemaakt werden.

Zou u een Google Glass met Ray-Ban-allures willen dragen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content