RealDolmen haalt ISAE3402 type II

© Belga

Het datacenter van RealDolmen heeft een ISAE3402 type II attest behaald. Het bedrijf deed dat zonder eerst een type I te halen en dat is uitzonderlijk.

Bij het attest wordt de werking van het datacenter geauditeerd door een onafhankelijke partij, specifiek over de kwaliteit van de activiteiten die worden uitbesteed aan het bewuste datacenter.

Het certificaat heeft een type I en type II. Bij die eerste wordt er een momentopname gemaakt die vaststelt dat de kwaliteit op dat moment in orde is, onder meer rond privacy en veiligheid. Twee weken geleden schreef onze redactie nog dat Datacenter United zo’n attest behaalde. Bij type II wordt die kwaliteit over een periode van minimum zes maanden gemeten, wat moet wijzen op een continue betrouwbaarheid.

Wat bijzonder is aan het parcours van RealDolmen is dat het type I heeft overgeslagen. In plaats daarvan heeft het in januari controles laten uitvoeren op de werking doorheen 2015. Het deed dat door in januari de services-geschiedenis ter beschikking te stellen van de auditor die er vervolgens steekproeven op uitvoerde.

“Het lijkt misschien een saai document, maar het helpt ons om zorgen van onze klanten weg te nemen”, zegt Luc Horré, Division Manager IT Outsourcing Operations bij RealDolmen. “We kregen steeds meer vragen over veiligheids- en privacy-procedures en dit attest biedt daar een antwoord op. Het is het tastbare bewijs dat we alle procedures nauwgezet volgen en verzekert de veiligheid van de data. Voor ons is het geen vodje papier, maar de kroon op het werk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content