RealDolmen lonkt naar Qurius en Ordina

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Gesprekken zijn er nog niet, maar ict-dienstenbedrijf RealDolmen zou wel interesse betonen in de Nederlandse sectorgenoten Qurius en Ordina. Persagentschap Reuters bond de kat de bel aan. Het stelde dat RealDolmen-ceo Bruno Segers in een interview had verklapt dat zijn bedrijf in gesprekken verwikkeld zat met de Nederlandse bedrijven Qurius en Ordina. Op Facebook en Twitter ontkent Segers dat er al gesprekken lopen: “RealDolmen volgt spelers op de markt in Benelux en Frankrijk maar er zijn geen overnamegesprekken met Qurius of Ordina”.

Gesprekken zijn er nog niet, maar ict-dienstenbedrijf RealDolmen zou wel interesse betonen in de Nederlandse sectorgenoten Qurius en Ordina.

Persagentschap Reuters bond de kat de bel aan. Het stelde dat RealDolmen-ceo Bruno Segers in een interview had verklapt dat zijn bedrijf in gesprekken verwikkeld zat met de Nederlandse bedrijven Qurius en Ordina. Op Facebook en Twitter ontkent Segers dat er al gesprekken lopen: “RealDolmen volgt spelers op de markt in Benelux en Frankrijk maar er zijn geen overnamegesprekken met Qurius of Ordina”.

RealDolmen wil marktleider worden in ict-diensten voor middelgrote bedrijven, zei Segers aan Reuters. Daarvoor wil het bedrijf overnames doen of fusies aangaan. Als dat niet lukt binnen twee jaar, vertelde Segers nog, “dan zal het andersom gaan en worden we onderdeel van een ander industrieel project.” Kopen of gekocht worden dus.

Qurius is een Microsoft-specialist. Bij het bedrijf werken negenhonderd mensen verdeeld over vestigingen in België, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en Engeland. Qurius heeft het de voorbije jaren niet gemakkelijk gehad en moet nog altijd de broeksriem aantrekken. Vorig jaar draaide het bedrijf een omzet van 117 miljoen euro met een verlies van 9 miljoen euro.

Ook Ordina heeft nog altijd last van de economische crisis. Het bedrijf is volop op zoek naar geld. Zo heeft het al dochterbedrijven Integer en Ormit van de hand gedaan en heeft het nieuwe aandelen uitgeven om een lening uit 2009 af te betalen. Bij Ordina werken bijna 3600 mensen. In 2009 bedroeg de omzet 542 miljoen euro met een lichte winst van 180.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content