RealDolmen rekent op heropleving

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De ict-dienstenleverancier heeft in het eerste kwartaal 3,1 procent minder omzet geboekt.

Ict-dienstenleverancier heeft in het eerste kwartaal 3,1 procent minder omzet geboekt. Dat vooral door een dip in de verkoop van ict-infrastructuur.

De omzet klokte af op 54,9 miljoen euro. Vooral de afdeling Infrastructure Products ging sterk achteruit, met 9,5 procent om precies te zijn. “De daling in onze product- en applicatieactiviteiten tijdens dit kwartaal illustreert de gemengde gevoelens in de markt met betrekking tot nieuwe investeringsprojecten”, klinkt het bij ceo Bruno Segers.

De grootste poot van het bedrijf, Professional Services, vertoonde een heel lichte groei van 0,9 procent. Volgens Segers is dat ondanks “de daling in het personeelbestand van vorig jaar”. De kleine afdeling Business Solutions ging met 5,2 procent achteruit, vooral door mindere prestaties in Luxemburg.

Bruno Segers is ondanks de niet echt schitterende cijfers gematigd positief. “Omdat op het gemiddelde personeelsbestand na, de meeste ratio’s, zoals de dagtarieven en facturatiegraad, stegen. Professional Services, ons grootste segment, is goed gepositioneerd voor groei.”

RealDolmen handhaaft daarom de verwachtingen voor het volledige jaar voor een omzet groei en een hogere winst, “op voorwaarde dat de aanwerving van nieuwe professionals slaagt en de impact zich tijdig zal laten voelen. Dit zal uiteraard afhangen van de verbetering van het economisch klimaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content