RealDolmen tekent HP CloudAgile parnerschip

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Als eerste in België gaat RealDolmen in zee met het HP CloudAgile programma, voor een cloudaanbod naar zijn klanten.

Met een relatie van al 40 jaar onder de riem (via Dolmen, dat illo tempore HP1000 mini’s in de Colryut winkels plaatste) tekende RealDolmen onlangs een overeenkomst met HP in het kader van diens CloudAgile programma, en dat als eerste in België. Dat laatste omschrijft Eric Van Bael, managing director HP België & Luxemburg (links op foto) als “logisch,” gezien de investeringen van RealDolmen in de expertise van het personeel en infrastructuur. Door de ondertekening kan RealDolmen een beroep doen op het HP CloudSystem als een ‘pay-per-use’ platform en kan het rekenen op de het verkoopsteam van HP in België (dat hiervoor zelf ook nodige incentives krijgt).

Voor RealDolmen zelf vormt het een uitbreiding van de datacenteractiviteit die zich in de voorbije jaren ontwikkelde. “Vandaag hebben we al een 250 klanten die we helpen bij het hernieuwen van hun datacenter, goed voor ca. 30 à 40 per jaar,” aldus Marc De Keersmaecker, general manager van RealDolmen rechts op foto), “In de voorbije maand ging elke discussie die we voerden met een klant ook over cloud.” Met alle kennis en mensen in huis, was het “nu nog gewoon een kwestie van de documenten te tekenen,” concludeert De Keersmaecker.

In de komende tijd zien zowel HP als RealDolmen een evolutieve ontwikkeling, waarbij bedrijven starten met de cloud op hun eigen systemen (‘private’ cloud), met een selectief gebruik van ‘publieke’ clouds voor specifieke toepassingen (mail, etc.). Gemengde cloud omgevingen zullen standaard worden, met meer interoperabiliteit tussen clouddiensten geleverd door verschillend diensten naarmate de hiervoor nodige standaarden zich ontwikkelen. Belangrijk hierbij is de omschakeling van de klant naar een ‘pay per use’ model, veeleer dan de technologie, want deze laatste is al beschikbaar. In de huidige overeenkomst tussen HP en RealDolmen is door deze laatste wel nog niet een beroep op HP’s ‘cloud bursting’ faciliteit (voor het kortstondig opvangen van piekbelastingen door een beroep te doen op HP infrastructuur) voorzien.

Voor Sue Barsamian, sr v-p Enterprise Group Sales, onderstreept in deze overeenkomst het gezamenlijke ‘joint go to market’ model, met een samenwerking tussen het HP verkoop team en RealDolmpen. De verkoop via derden (channel) groeit nog aan belang voor HP, met vandaag al meer dan de wereldwijde omzet geboekt via de partnergemeenschap. “Het is een verdieping en een verankering van de relatie tussen de twee partijen, met een gemeenschappelijk kijk.” Kwestie van te komen tot een geconvergeerde infrastructuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content