RealDolmen verwacht groei in 2010

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

De jaarcijfers voor 2009/2010 zijn nog negatief, maar recente kwartaalcijfers wijzen op een hernieuwde groei voor dit jaar.

De jaarcijfers voor 2009/2010 zijn nog negatief, maar recente kwartaalcijfers wijzen op een hernieuwde groei voor dit jaar.

De RealDolmen groep noteerde voor het boekjaar 2009/2010 (tot 31 maart) een omzet van 237,5 miljoen euro, of een daling met 10,6 procent. De verkoop van producten (-12,7%) leed daarbij nog wat meer dan de services (-9,6%) onder de economische perikelen van het voorbije jaar.

In het vierde kwartaal werd evenwel wel al een groei met 4 procent genoteerd, onderstreept ceo Bruno Segers. De groep genereert bovendien een positieve cashflow, en heeft momenteel ca. 45 miljoen euro cash ter beschikking (bij een netto schuldenlast van 12 miljoen euro).

De activiteiten van de groep omvatten zowel infrastructuurproducten, professional services en business solutions. Bruno Segers maakt zich sterk door als ‘single source’ leverancier van de hele stack op te treden, met regionale vertegenwoordiging, voor een klantenpubliek van middelgrote bedrijven in het lopende jaar een grotere groei te boeken dan de marktgroei.

Met het oog hierop overweegt de groep bijkomende vestigingen tussen Parijs en Brussel, evenals in de richting van GH Luxemburg. Ook zal de groep dit jaar nog een 200-tal nieuwe medewerkers zoeken, waaronder een 40-tal jonge afgestudeerden die een interne opleiding krijgen.

In het bijzonder wordt gezocht naar de hogere profielen met onder meer projectbeheer-ervaring en domeinervaring. In het kader van de business solutions wordt immers rechtstreeks ingepeeld op de behoeften van de klant, en daarvoor kan RealDolmen nu een een breed spectrum aan eperten een beroep doen, klinkt het.

Inzake ‘delivery model’ heeft RealDolmen een keuze gemaakt voor een reeks producten, terwijl het bedrijf ook als leverancier van cloud-diensten zal optreden. Daarvoor heeft het akkoorden met derden inzake het opzetten van shared datacenter diensten. ook inzake unified communication is RealDolmen actief.

Partner Content