RealDolmen wil deel van de Apple-koek

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Ict-dienstenbedrijf RealDolmen is sinds kort ‘Apple Authorized Reseller’ en zou in de komende weken zelfs ’s lands tweede ‘Apple Authorized System Integrator’ moeten worden, na Econocom. RealDolmen ziet verschillende invalshoeken om ook actief te worden in de Apple-wereld. “Er is de grotere vraag van bedrijven naar mobiele oplossingen, vaak voor de iPad van Apple”, legt Conny Van den Steen uit, die Business Strategy Manager Infrastructure Solutions bij RealDolmen is. “Wij zorgen dan voor de combinatie van de infrastructuur en de applicatieontwikkeling zorgen. Daarnaast is er de trend van ‘Bring Your Own Device’ (BYOD), waarin wij oplossingen kunnen leveren voor het beheer en de beveiliging van thuistoestellen , zoals iPhones en iPads, die mensen meebrengen op kantoor.”

Ict-dienstenbedrijf RealDolmen is sinds kort ‘Apple Authorized Reseller’ en zou in de komende weken zelfs ’s lands tweede ‘Apple Authorized System Integrator’ moeten worden, na Econocom.

RealDolmen ziet verschillende invalshoeken om ook actief te worden in de Apple-wereld. “Er is de grotere vraag van bedrijven naar mobiele oplossingen, vaak voor de iPad van Apple”, legt Conny Van den Steen uit, die Business Strategy Manager Infrastructure Solutions bij RealDolmen is. “Wij zorgen dan voor de combinatie van de infrastructuur en de applicatieontwikkeling zorgen. Daarnaast is er de trend van ‘Bring Your Own Device’ (BYOD), waarin wij oplossingen kunnen leveren voor het beheer en de beveiliging van thuistoestellen , zoals iPhones en iPads, die mensen meebrengen op kantoor.”

Van den Steen ziet de tabletmarkt deels als een bijkomende business voor de it-wereld. “Jaren geleden, bij de eerste generatie van ’tablet pc’s’, dacht men dat die de pc’s zouden vervangen. Nu mag duidelijk zijn dat dat hooguit gebeurt voor die kleinere markt van professionele ‘ruggedized’ tablets. Eén eindgebruiker heeft vandaag verschillende toestellen. Dat is een opportuniteit voor ons.”

Greep RealDolmen tot op heden dan een naast een deel van die Apple-koek? “Ja en nee. In bepaalde aanbestedingen – waar bijvoorbeeld Apple als alternatief gevraagd werd voor traditionele pc’s – gebeurde het soms dat klanten dan voor de levering van de toestellen voor een andere partij kozen en ons voor de integratie. Dat probleem hebben wij nu niet meer, want nu kunnen we wel die ‘end-to-end’-aanpak garanderen.”

Concurrent Econocom was als enige in België al ‘Apple Authorized System Integrator’ en haalde daar tot dusver al mooie klanten en omzet uit. Wilde RealDolmen dat voorbeeld volgen? “Ik vind het moeilijk om voor Econocom te spreken, maar mij lijkt het dat zij toch vooral voor die volumedossiers gaan”, weerlegt Van den Steen. “RealDolmen daarentegen wil als integrator meer een toegevoegde waarde bieden. Voor ons is de Apple-markt een nieuwe manier om klanten tot bij onze solutions te krijgen en onze bestaande business te versterken. Het is dus niet in de eerste plaats onze doelstellingen om grote volumes te draaien… al is dat wel meegenomen natuurlijk.”

Van den Steen geeft nog mee dat RealDolmen momenteel al met twee ‘proof-of-concepts’ bezig is rond de integratie van iPads bij enkele overheidsdiensten, al kan hij daar nog weinig over kwijt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content