RealDolmen zet waterdata in de cloud

. © iStock

De gegevens van ons drinkwater worden de komende vier jaar opnieuw bij RealDolmen bewaard. Die breidt zijn miljoenencontract met De Watergroep uit.

De Watergroep betaalt de komende vier jaar 2,8 miljoen euro om het merendeel van zijn applicaties en data bij RealDolmen te bewaren. Nog eens zeshonderdduizend euro wordt uitgetrokken voor optimalisatieprojecten.

Het is de tweede keer dat het nutsbedrijf met hen in zee gaat. Maar nu gaat het om een volledig cloudaanbod bij RealDolmen waar De Watergroep vroeger nog zelf zijn servers aankocht om ze vervolgens bij Level3 (de onderaannemer van Telenet die zijn beurt de onderaannemer van RealDolmen was) te plaatsen.

“We willen zo veel mogelijk vaste terugkerende kosten zodat we niet met grote investeringen zitten”, legt IT-directeur Bert De Winter van De Watergroep uit. “Daarnaast bevat ons contract ondersteuning voor een aantal grote cloudleveranciers. Zo kunnen we nog steeds beslissen om bijvoorbeeld via het contract van de Vlaamse overheid gebruik te maken van Office 365.” Tegelijk heeft De Watergroep nu een contract tien procent goedkoper is dan het vorige aanbod, terwijl de dienstverlening wordt uitgebreid.

Het gaat onder meer om de administratieve software die De Watergroep gebruikt en het geografisch informatiesysteem (met alle leidingen) dat in de cloud van RealDolmen terecht kan. “Enkel ons ERP-systeem valt er buiten omdat we daar een apart contract voor hebben”, vervolgt De Winter.

De Watergroep telt vandaag een kleine veertig IT-werkkrachten. 10-12 mensen zijn bezig met de ondersteuning naar klanten en werknemers toe. De rest van hen wordt ingezet om het Geografisch informatiesysteem te ontwikkelen, voor functionele analyse en de opvolging van de projecten rond softwareontwikkeling bij externe partners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content