Rechter vindt boete voor SAP te hoog

De rechtbank in de Amerikaanse stad Oakland vindt de boete …

De rechtbank in de Amerikaanse stad Oakland vindt de boete van 1,3 miljard dollar voor SAP, dat het kreeg vanwege het schenden van auteursrechten van Oracle, te hoog. Volgens de rechtbank heeft Oracle niet genoeg bewijs geleverd en is de oorspronkelijke boete van 272 miljoen dollar voldoende.

De boete voor SAP werd eerder vastgesteld op 1,3 miljard dollar (970 miljoen euro). SAP kreeg die boete omdat het bedrijf TomorrowNow, dat in 2005 in handen van de Duitse leverancier kwam, auteursrechten van Oracle had geschonden. SAP ging in beroep. De rechter oordeelt in het beroep dat Oracle niet genoeg bewijs heeft geleverd en genoegen moet nemen met de eerder opgelegde boete van 272 miljoen dollar. Als Oracle niet akkoord gaat met deze boete, dan moet het opnieuw een rechtszaak beginnen.

SAP is blij met de beslissing van de rechter en zegt dat de jury, die achter de boete van 1,3 miljard dollar stond, een foute beslissing heeft genomen. SAP hoopt nu dat de rechtszaak snel wordt afgehandeld. Oracle zegt in een verklaring dat het nog steeds recht heeft op een hogere schadevergoeding. De boete van 272 miljoen dollar voor SAP is te laag, gezien de grootschalige diefstal en betrokkenheid van SAP-managers, zo vindt Oracle.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content