Rechter wijst schikking Uber-chauffeurs af

© Reuters

Uber moet afzien van de schikking ter waarde van 100 miljoen dollar die het internettaxibedrijf eerder dit jaar trof met chauffeurs uit Californië.

Uber moet afzien van de schikking ter waarde van 100 miljoen dollar die het internettaxibedrijf eerder dit jaar trof met chauffeurs uit Californië. Een rechter in San Francisco heeft een streep gezet door de overeenkomst, omdat die de mogelijke hoogte van claims zou onderschatten.

Inzet van de zaak waarin de schikking werd bereikt was de vraag of de chauffeurs werknemers van Uber zijn, of zelfstandigen. De chauffeurs meenden werknemers van Uber te zijn en daarmee recht te hebben op een onkostenvergoeding en andere voordelen.

Het is nog maar de vraag of de betrokken chauffeurs beter af zijn nu de schikking is afgewezen door de rechter. Hun advocaat waarschuwde bij de behandeling van de zaak dat Uber kan afzien van verdere onderhandelingen, omdat een beroepscollege heeft aangegeven dat de chauffeurs mogelijk toch als zelfstandigen moeten worden gezien. (ANP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content