Recordaantal mobiele betalingen bij PayPal

PayPal kende in 2012 een enorme groei in mobiele betalingen. Het bedrijf registreerde een volume aan betalingen voor een bedrag van 14 miljard dollar, maar liefst 250 percent meer dan in 2011

PayPal kende in 2012 een enorme groei in mobiele betalingen. Het bedrijf registreerde een volume aan betalingen voor een bedrag van 14 miljard dollar, maar liefst 250 percent meer dan in 2011.


De jaarcijfers werden in een blogbericht bekendgemaakt door David Marcus, de ceo van PayPal. De 14 miljard dollar aan mobiele betalingen die de online betalingsspecialist in 2012 afhandelde overtreft de eigen verwachtingen. PayPal voorspelde in juli van vorig jaar nog een bedrag van 10 miljard dollar aan mobiele betalingen.


Het bedrijf heeft inmiddels bijna 123 miljoen actieve accounts. De laatste drie maanden van 2012 verwelkomde het mobiele betaalsysteem meer nieuwe klanten dan in enig ander kwartaal in de afgelopen acht jaar. Tijdens het vierde kwartaal van 2012 verwerkte PayPal voor 692 miljoen dollar aan mobiele betalingen. Gemiddeld gebeurden er elke minuut 5.223 betalingen.


Betalen met PayPal is voor de betaler gratis. De ontvanger betaalt een bepaald percentage als provisie. De online betalingsspecialist is een dochteronderneming van eBay.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content