Recordaantal tablets en smartphones geactiveerd op Kerstdag

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Op Kerstdag werden er maar liefst 17,4 miljoen mobiele toestellen geactiveerd. Tablets waren – met de iPad, de iPad Mini en de Kindle Fire op kop – de kerstcadeaus bij uitstek, want die toestellen gingen opvallend vlotter over de toonbank dan smartphones.

Tablets waren – met de iPad, de iPad Mini en de Kindle Fire op kop – de kerstcadeaus bij uitstek, want die gingen opvallend vlotter over de toonbank dan smartphones.
Het Amerikaanse ‘Big data’-analysebureau Flurry stelt als geen ander de activering van smartphones en tablets, evenals het downloaden van apps, op de voet te volgen.

In een blog meldt het bedrijf nu dat Kerstdag 2012 alle records inzake het aantal geactiveerde smartphones en tablets op één dag heeft verbrijzeld, met een totaal van circa 17,4 miljoen stuks.

Dat is 332 procent meer dan het gemiddelde van 4 miljoen per dag in de eerste dagen van december, en meer dan een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande record – Kerstdag 2011, met 6,8 miljoen stuks.

Opmerkelijk genoeg werden er op Kerstdag ook meer tablets (51%) dan smartphones geactiveerd (49%), in afwijking van de meer gebruikelijke ‘20% tablets/80% smartphones’ verhouding. Volgens Flurry ging het hierbij vooral om iPads, iPads Mini’s en Amazon Kindle Fire HD 7” tablets.

Doorheen de hele dag werden er voorts ongeveer 328 miljoen apps gedownload.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content