Recordcijfers voor Apple

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Zoektocht naar opvolger voor Steve Jobs is ingezet.

Apple heeft het beste kwartaal uit zijn geschiedenis achter de rug. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg de winst van het technologieconcern met liefst 125 procent tot 7,31 miljard dollar (5,17 miljard euro).

Het voorbije kwartaal steeg de omzet van Apple met 82 procent tot 28,57 miljard dollar. Het resultaat is een recordwinst van 7,31 miljard dollar voor de trendsetter uit Cupertino. De sowieso al grote cashberg van Jobs en co. groeide de voorbije maanden aan tot 76 miljard dollar.

Vooral de iPhones en iPads gingen vlot de deur uit. De verkoop van iPhones maakte een sprong van 142 procent tot 20,34 miljoen exemplaren, de verkoop van iPads steeg met 183 procent tot 9,25 miljoen stuks. “Ons beste kwartaal ooit”, juichte topman Steve Jobs in een persbericht.

Intussen lijkt het er op dat de zoektocht naar een opvolger voor diezelfde Jobs is ingezet. Enkele leden van de Raad van Bestuur zouden al aftastende gesprekken voeren met kandidaat opvolgers, zo schrijft The Wall Street Journal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content