Recordwinst voor Samsung

© Reuters

Samsung heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet opnieuw zien stijgen tot een historisch hoogtepunt. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

De operationele winst van Samsung kwam in het derde kwartaal uit op een nog niet geëvenaarde 10,1 biljoen won, bijna 7 miljard euro. Vorig jaar in dezelfde periode bedroeg die 8 biljoen won. De omzet ging met 13 procent vooruit naar 59 biljoen won, zo’n 40 miljard euro – eveneens een recordbedrag.

Onofficiële cijfers wijzen erop dat de verkoop van de nieuwste telefoon, de Galaxy S4, langzamer verliep dan in de eerste maanden na de introductie. Daarentegen was er veel vraag naar de Mini en de Golden, twee varianten die iets goedkoper zijn.

Samsung is de grootste fabrikant van smartphones, televisies en geheugenchips ter wereld. Volgens analisten ligt een herstel van de chipsector aan de basis van de groei van Samsung in de komende tijd. De branche zou er na een consolidatieslag en stijgende prijzen goed voorstaan. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content