Redt Windows 7 Vista?

Uit onderzoek blijkt dat de interesse voor Windows 7 die voor Vista overstijgt.

Uit onderzoek blijkt dat de interesse voor Windows 7 die voor Vista overstijgt.

Microsoft geeft al enige tijd toe dat Vista niet het verhoopte succes oplevert. De bedrijfswereld zou inmiddels wel belangstelling tonen voor het allernieuwste, in aantocht zijnde besturingssysteem van Microsoft, Windows 7. Een eerste prebèta werd deze maand aangekondigd en sommige waarnemers verwachten de lancering tegen eind 2009.

Het ‘Reality Checker’ onderzoek van Corporate IT Forum bij 43 grote bedrijven in Europa komt tot volgende vaststellingen: 58% van de bedrijven gebruikt XP, slechts 4% getroostte zich de moeite Vista te installeren. Bovendien verklaart 35% van de ondervraagde bedrijven nog geen belangstelling te hebben voor Vista, 15% is de invoering ervan aan het onderzoeken en 5% probeert het momenteel uit.

Merkwaardig is dat 30% van de bedrijven bevestigt interesse te hebben voor Windows 7. Vista is sinds november 2006 beschikbaar voor bedrijven maar herhaalde onderzoeken wijzen erop dat dit jaar slechts 25% van de ondernemingen of instellingen migreert naar Vista.

‘Reality Checker’ peilde ook naar de browsers: 65% van de bedrijven gebruikt Internet Explorer 6, en 4% werkt met IE7. Nog es 14% van de ondervraagden ziet de nieuwe browser in een nabije toekomst zitten maar 35% verklaart (nog) geen interesse te hebben. Anderzijds zou 23% van de bedrijven al Internet Explorer 8 overwegen.

Inmiddels moge duidelijk zijn dat ‘belangstelling’ nog geen migratie betekent…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content