Regel je eigen begrafenis online

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Via de Nederlandse onlinedienst WebFuneral kan je bepalen wat er met je sociale mediaprofielen moet gebeuren als je overleden bent, en kun je je eigen begrafenis organiseren met foto’s, teksten en video’s.

Wat moet er met je Facebook- en Twitter-profiel gebeuren als jij er niet meer bent? En hoe moet je begrafenis er uitzien? Via WebFuneral kan je dit allemaal vooraf regelen.

WebFuneral geeft je de mogelijkheid om – weliswaar tegen betaling – aan te geven wat er na je overlijden met je sociale media-accounts moet gebeuren, welke muziek er op je begrafenis afgespeeld moet worden, en welke foto’s en teksten er op je condoleanceregister moeten. Je kan voorts ook afscheidsberichten bepaalde dierbaren sturen, en video’s uploaden.

Internetgiganten als Google, Facebook en Microsoft hebben al een beleid dat de familie van de overleden persoon toegang geeft tot zijn of haar mailbox, als er bewijsmateriaal voorgelegd kan worden.

Er bestaat ook een app, LivesOn, die je Twitter-gedrag analyseert, en op basis daarvan een digitale tweelingsbroer- of zus genereert die vanaf jouw account tweets blijft posten als je er niet meer bent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content