Regering bundelt cyberstrijdkrachten bij het CCB

© belga

Het Belgian Computer Emergency Response Team (CERT.BE) komt binnenkort onder het Centrum voor Cybersecurity. Opmerkelijk: het personeel verhuist niet mee, maar CERT.be mag wel meer mensen aannemen.

De overstap is vandaag bevestigd door de ministerraad maar zal rond zijn tegen 1 januari. Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), onder leiding van Miguel De Bruycker, krijgt de bevoegdheden van CERT.BE onder zich. Daarbij gaat de bezetting van CERT.BE van 12 naar 24 medewerkers (VTE’s).

Op dit moment verhuist vooral de bevoegdheid van CERT.BE, dat zich vooral toelegt op het aanpakken van cyberdreigingen in ons land. CERT.BE staat momenteel onder leiding van Christiaan Van Heurck. Al staat momenteel niet vast dat hij en andere medewerkers mee verhuizen naar het CCB.

“Het huidige personeel is in dienst van Belnet en blijft in principe ook bij Belnet waar we hun expertise voor andere securityprojecten kunnen inzetten,” bevestigt Belnet-woordvoerster Davina Luyten aan onze redactie. Weliswaar zijn de huidige werknemers vrij om zelf over te stappen indien ze dat willen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content