Regus en NMBS openen flexibele werkplekken in stations

Het Regus Express Center in het station van Leuven. © PR
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vandaag opent in het station van Leuven een Express Center van Regus en NMBS. Het is al het vierde station in ons land dat zo’n flexibele werkplek krijgt.

Regus en NMBS maken verder werk van hun plannen om werk- en ontmoetingsplekken in te richten op 8 locaties op het Belgische spoorwegnetwerk. Met de opening van het ‘Regus Express Center’ in het station van Leuven, is de vierde flexibele werkplek in een Belgisch station een feit. Eerder openden ook al soortgelijke centers hun deuren in de stations van Brugge, Luik-Guillemins en Brussel-Luxemburg. In de komende maanden volgen nog meer centers in de stations van Antwerpen-Centraal, Sint-Niklaas, Brussel-Zuid en Brussel-Centraal.

Het vandaag geopende center in het Leuvense station omvat op vier verdiepingen – enkele meters van het perron – een business lounge met leestafel, lounge zetels, thinkpods en 5 vergaderzalen. Daarnaast heeft het center ook een bibliotheekruimte, 6 privé-kantoren, een co-workingruimte voor 28 personen én uiteraard high-speed wifi. Vanaf 6 euro per uur kan je gebruik maken van het center. Overigens is ook Accenture bij het project betrokken: zij leverden de nodige consultancy aan de NMBS voor het uitwerken van de verschillende diensten in de stations.

Het in 1989 in Brussel opgerichte en op de Londense beurs genoteerde Regus is ondertussen wereldmarktleider in het aanbieden van flexibele werkplekoplossingen, met een netwerk van meer dan 2.300 business centers in 106 landen. In ons land telt het bedrijf 16 business centers die dus nu aangevuld worden met de 8 express centers. Naast treinstations, ziet Regus ook in luchthavens en tankstations langs de snelwegen ideale locaties voor zulke express centers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content