Reis terug in de tijd met Google Street View

© Google
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Google heeft een ’tijdmachine’ geïntegreerd in Google Street View. Die geeft u toegang tot archiefbeelden, van zeven jaar geleden tot nu.

De desktopversie van Google Street View is een functie rijker: Time Machine, te raadplegen via het klokje linksboven in de kaartendienst (let wel: de ’tijdmachine’ is nog niet voor iedereen toegankelijk, maar wordt stapsgewijs uitgebreid).

Met Time Machine kunt u virtueel door de geschiedenis bladeren. Door de recente geschiedenis weliswaar, want de archieffunctie gaat op dit moment niet verder terug dan 2007.

Toch is het spectaculair om zien hoe, pakweg, de buurt rond het voetbalstadion in het Braziliaanse Fortaleza de laatste jaren werd klaargestoomd voor het komende WK, hoe het Japanse Onagawa veranderd is sinds de aardbeving en tsunami in 2011 of hoe de Freedom Tower op Ground Zero in New York quasi van nul af aan werd opgebouwd.

Het aantal archieffoto’s dat voorhanden is, is voor elke plaats verschillend. Het minimum interval tussen beelden is een maand, maar soms zit er ook een aantal jaren tussen.
Hoe meer tijd er zal verstrijken, hoe interessanter Google’s tijdmachine ongetwijfeld wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content