Rekenhof wil nieuw beheerscontract voor Astrid

Het beheerscontract van Astrid, het netwerk van de hulpdiensten, met de staat strookt niet meer met de economische werkelijkheid. Dat meldt het Rekenhof in zijn blunderboek.

Het beheerscontract van Astrid, het netwerk van de hulpdiensten, met de staat strookt, onder andere op het gebied van subsidies, niet meer met de economische werkelijkheid. Dat meldt het Rekenhof in zijn blunderboek.

Het Rekenhof beveelt de federale staat aan om de financiering van de nv ASTRID te herzien en een nieuw beheerscontract op te stellen. Volgens het Rekenhof overschrijden de bedragen die de nv ASTRID uitgeeft de begrotingskredieten die ze voor haar werking toegekend kreeg.

Het Rekenhof wijst er ook op dat het aandeelhouderschap bij de nv gewijzigd is (in 2011 werd de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij haar enige aandeelhouder) en dat de nv op 31 december een thesaurie opgebouwd had van 87 miljoen euro.

In mei schreef Data news dat Belgacom, Halys en Astrium de winnaars waren van de opdracht voor Astrid. Belgacom gaat daarin met de grootste opdracht lopen. Het contract is in totaal goed voor meer dan 4,5 miljoen euro. (Belga/PVL)

Partner Content