Retailreus Amazon brengt eigen tablet naar Europa

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Amazon heeft woensdag zijn Kindle Fire HD gelanceerd in Europa, al is hij (nog) niet verkrijgbaar in België.

De Kindle Fire HD van Amazon – een tablet met twee varianten, één van 7 inch (vanaf 199 euro) en één van 8,9 inch (vanaf 269 euro) – is vanaf nu verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Ook Japan beschikt nu over deze tablet. Voorheen was het toestel enkel te koop in de VS. Het 4G-model is vooralsnog echter niet beschikbaar in Europa.

Binnenkort in België en Nederland? De tablet van Amazon is nog niet te koop in België of Nederland. Wel zijn er al een tijdje aanwijzingen dat Amazon op termijn ook naar de Lage Landen afzakt, in eerste instantie met zijn webwinkel. De retailreus heeft bijvoorbeeld reeds beslag gelegd op de domeinnamen Amazon.nl en Kindle.nl, en voerde in België al gesprekken omtrent het aanbieden van Nederlandstalige (e-)boeken. De toestellen – de Kindle e-reader en de Kindle Fire-tablet – zullen dan vermoedelijk snel volgen.

De Kindle Fire HD is sinds november 2012 op de markt in de VS. Daar heeft Amazon zijn toptablet overigens afgeprijsd: de 8,9 inch-versie met enkel WiFi kost er nu 269 dollar (gelijk aan ongeveer 207 euro), die met 4G 399 dollar (zo’n 307 euro). In Europa is de tablet dus duurder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content