Reynders wil af van meerderheid in Belgacom

Als het aan vicepremier Didier Reynders ligt dan bouwt de overheid haar participatie in Belgacom af van 52 procent naar 45 procent. Dat zegt hij in het Laatste nieuws.

Als het aan vicepremier Didier Reynders ligt dan bouwt de overheid haar participatie in Belgacom af van 52% naar 45 procent. Dat zegt hij in het Laatste nieuws.

Reynders doet de uitspraken in een interview over de toplonen bij overheidsbedrijven. Hij is voor het verloningsplafond van 290.000 euro per jaar, maar met uitzondering van beursgenoteerde bedrijven zoals Bpost en Belgacom. Al wil hij dat oplossen door het meerderheidsbelang in die twee op te geven.

“We staan met de regering voor de uitdaging om de staatsschuld onder de 100% te brengen. Dat zal moeten gebeuren door nog meer participaties af te bouwen, want met de verkoop van gebouwen redden we het niet”, aldus Reynders in Het Laatste Nieuws.

Een afbouw van het belang in Belgacom kan de staat tientallen miljoenen euros opleveren. Maar tegelijk is de winst die het bedrijf naar zijn overheidsaandeelhouder uitkeert ook telkens mooi meegenomen voor de begroting.


Bij Belgacom verdiende topman Didier Bellens vorig jaar 2,48 miljoen euro. Een bescheiden daling van 96.011 euro ten opzichte van 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content