Ricoh koopt Pentax

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ricoh koopt het gerenommeerde fototoestellenmerk Pentax voor 85 miljoen euro.

Ricoh koopt het gerenommeerde fototoestellenmerk Pentax. Met de overname zou een bedrag van 85 miljoen euro gemoeid zijn.

Officieel werd er geen bedrag op geplakt, maar de doorgaans goed geïnformeerde Japanse zakenkrant Nikkei weet dat Ricoh 10 miljard yen (omgerekend 85 miljoen euro) veil heeft voor Pentax. Op 1 oktober moet de transactie plaats vinden.

Ricoh verkoopt fotokopieerapparaten aan het grote publiek, maar is vooral gespecialiseerd in producten en softwareoplossingen voor beeldverwerking bij bedrijven. Hoewel de Japanse fabrikant Ricoh vooral bekend is in de printwereld, zoekt het bedrijf wel alsmaar meer manieren om ook informaticadiensten aan te bieden. Dat vertelde Eric Gryson, ceo van Ricoh Belux begin dit jaar nog.

De overname van de digitale fototoestellen van Pentax lijkt op het eerste zicht niet meteen te passen in die strategie. Ricoh meent echter dat het onderscheid tussen werk en privé zal verdwijnen en het hoopt met de overname van Pentax meer producten te kunnen aanbieden aan een brede groep gebruikers. De eigen activiteit van hoogwaardige digitale fototoestellen zal samensmelten met die van Pentax.

Overigens werd eind mei nog bekend gemaakt dat Ricoh 10.000 banen wil schrappen in het kader van een herstructurering om het bedrijf opnieuw rendabel te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content