Rijdende flitsauto’s verklikken met vernieuwde iCoyote-app

De vernieuwde iCoyote-app, waarmee automobilisten elkaar kunnen verwittigen voor snelheidscontroles, kan nu ook rijdende flitsauto’s ‘verklikken’. Ook heeft de geüpdatete app een vermoeidheidsdetector en kan de afstand tot de staart van een file berekend worden.

Coyote is een ‘radarverklikker’ waar 400.000 bestuurders in België gebruik van maken. Nog eens 400.000 mensen hanteren het systeem via de iCoyote-app, waarmee automobilisten elkaar kunnen waarschuwen voor snelheidscontroles. Coyote heeft al heel wat kritiek gekregen – het toestel zou hardrijders aanmoedigen -, maar het bedrijf erachter beweert dat het systeem volledig legaal is.

De iCoyote-app heeft nu een update gekregen, die nog meer mogelijkheden toevoegt. Zo herkent de toepassing voortaan ook rijdende flitswagens (niet alleen stilstaande flitspalen). Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Nog een andere nieuwe functie is de vermoeidheidsdetector. Wanneer je op een rechte baan voortdurend vertraagt of versnelt, geeft deze jou een waarschuwing. Er wordt dan om de fysieke toestand van de automobilist gevraagd en hij wordt aangespoord een pauze te nemen, zegt Marjan Decoster van Coyote in de krant.

Ten slotte is iCoyote2 ook in staat de afstand tot de staart van een file te berekenen, zodat bestuurders desgewenst nog een afrit vroeger de weg kunnen verlaten.

iCoyote is beschikbaar voor iPhone en Android.

Partner Content