RIM komt met tablet Blackberry PlayBook

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Research in Motion komt begin 2011 met de Blackberry PlayBook. Dat is een 7-inch-tablet die gericht is op de zakelijk markt.

Research in Motion komt begin 2011 met de Blackberry PlayBook. Dat is een 7-inch-tablet die gericht is op de zakelijk markt.

De tablet zal draaien op Blackberry Tablet OS, een besturingssysteem dat door QNX werd ontwikkeld. QNX werd in het voorjaar overgenomen door RIM. Het besturingsysteem zal onder meer Adobe Air-, Flash 10.1-, Java- en html5-content ondersteunen. Ook multitasking zal mogelijk zijn.

De Blackbery Playbook zal een dualcore-cpu bevatten van 1Ghz en 1GB Ram. Mogelijk komt er een versie met 16 GB geheugen en één met 32 GB. Het scherm – 7 inch en met een resolutie van 1024×600 – ondersteunt multitouch en is capacitief. Het toestel heeft twee camera’s, één vooraan, één achteraan. Ook een mini-hdmi- mini-usb-poort zijn voorzien.

Connectiviteit is mogelijk via Wi-Fi 802.11 a/b/g/n en Bluetooth 2.1, waarmee een BlackBerry smartphone kan worden verbonden met de Playbook om toegang te krijgen tot internet. Later zouden er ook 3G en 4G PlayBooks volgen.

In onze contreien zou het toestel in het tweede kwartaal van 2011 op de markt komen. In de VS al iets vroeger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content