RIM koopt Torch voor nieuwe standaardbrowser

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Research in Motion (RIM), de Canadese fabrikant van de zakelijke smartphone Blackberry, koopt Torch Mobile.

Research in Motion (RIM), de Canadese fabrikant van de zakelijke smartphone Blackberry, koopt Torch Mobile.

Torch bouwt webbrowsers voor mobiele telefoons en gebruikt daarvoor de opensourceontwikkelarchitectuur Webkit. Daarop zijn ook Safari, Google Chrome en de browser van Nokia S60-toestellen gebaseerd. De overname toont dat RIM mikt op een nieuwe standaardbrowser voor Blackberry’s.

Op dit moment hebben Blackberry-toestellen een beperkte standaardbrowser. Gebruikers kunnen een andere browser op het apparaat zetten, zoals Opera Mini. Mobiele browsers zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Dat is onder meer te danken aan snelle dataverbindingen, de beschikbaarheid van mobiele applicaties en het succes van de iPhone.

Torch Mobile is bekend van zijn Iris-browser. Dat Webkit-programma draait op telefoons met het besturingssysteem Windows Mobile en op Qtopia, het ontwikkelplatform voor Linux-toestellen.

Het overgenomen bedrijf, dat net als RIM in Canada is gevestigd, gaat zich toespitsen op het verder ontwikkelen van Iris voor Blackberry’s. Het is niet duidelijk of Iris ook nog verder wordt ontwikkeld voor het concurrerende besturingssysteem Windows Mobile of voor Linux-platform Qtopia. Het is evenmin bekend hoeveel geld Research in Motion neerlegt voor Torch Mobile.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content