Riverbed koopt technologie Expand Networks

Riverbed neemt het klantenbestand en het intellectueel eigendom …

Wide area network (wan) leverancier Riverbed neemt het klantenbestand en het intellectueel eigendom over van het failliete Israëlische Expand Networks.

In die boedel zitten onder andere softwarecodes. De bedrijfsentiteit, aansprakelijkheden, contractuele verplichtingen en partnerovereenkomsten van Expand Networks worden niet overgenomen door Riverbed.

De overname komt niet onverwacht. Eerder werd door de Israëlische website Globes gemeld dat Riverbed Expand wilde overnemen. Riverbed benadrukt dat het niet van plan is bestaande producten van Expand te verkopen of verder te ontwikkelen. Tevens wil Riverbed niet de technologie van Expand in zijn eigen producten gebruiken, omdat er teveel overlap is met de producten van Riverbed.

Voor klanten van Expand is er een online een ‘Frequent Answers & Questions’ (FAQ) document te vinden. Daarin staat dat de ondersteuningscontracten voor Expand-klanten vervallen. Er komt daarvoor een kleinschalige ondersteuning die per 1 februari 2012 ingaat. Het gaat om een betaalde dienst.

De klanten van Expand kunnen op termijn kiezen om over te stappen op Riverbed-producten voor optimalisatie van wide area networks (wan). Riverbed biedt hierbij onder andere applicatie en deduplicatie optimalisatie. Expand heeft met name veel klanten in de emea-regio. Het bedrijf maakte per maand 250.000 dollar verlies. Expand Networks ontving de afgelopen 13 jaar ruim 100 miljoen dollar aan kapitaalinvesteringen.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content