Rock Werchter-bandjes krijgen chip met Facebook-koppeling

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Een RFID-chip in de toegangsbandjes voor Rock Werchter maakt het dit jaar onder meer mogelijk om statusupdates te posten op Facebook.

Net als vorig jaar, zit er de komende editie een RFID-chip (Radio Frequency Identification, een technologie om vanop afstand informatie op te slaan of af te lezen via RFID-tags) in de festivalbandjes van Rock Werchter. De functionaliteiten daarvan zijn aanzienlijk uitgebreid tegenover in 2012.

Als je de chip van je bandje ‘scant’ aan één van de acht Rock Werchter Share Points, dan kan je via Facebook laten weten welke concerten je bijwoont of welke andere activiteiten je op de festivalweide uitoefent.

De chip biedt ook gratis toegang tot de zomerexpo over muziekfotografie ‘You ain’t seen nothing yet’ in het Antwerps Fotomuseum, en geeft korting op een officieel T-shirt van Rock Werchter. Ook kan je ermee deelnemen aan een wedstrijd om een Peugeot 208 te winnen.

Wie van deze voordelen wil genieten, dient zijn festivalticket te registreren via de site van Rock Werchter. Als dat gebeurd is, zal de chip na de toegangscontrole van het festival vanzelf in werking treden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content