Rode Kruis biedt nationale organisaties Office 365

De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halvemaanverenigingen biedt haar nationale afdelingen de mogelijkheid Microsoft Office 365 te gebruiken als standaard communicatie- en samenwerkingsplatform.

Het vernieuwde en uitgebreide contract dat de koepelorganisatie, die 187 nationale Rode Kruis- en Halvemaanorganisaties verbindt, met Microsoft sloot is mogelijk goed voor meer dan een miljoen Office 365 gebruikers. Samen hebben de nationale humanitaire verenigingen 200.000 medewerkers en nog eens 15 miljoen vrijwilligers. De nationale organisaties mogen evenwel zelf beslissen of ze de overstap naar Microsofts cloudgebaseerde samenwerkingssuite willen maken.

De beslissing om Office 365 ter beschikking te stellen van de nationale organisaties is een onderdeel van de inspanningen die de Internationale Federatie levert om verenigingen in landen met een achterstand op technologisch gebied te helpen. Het zou gaan om ongeveer tachtig organisaties. Daarvan hebben er twee – Bangladesh en Namibië – Office 365 al uitgerold. Verwacht wordt dat andere nationale afdelingen hun voorbeeld snel zullen volgen.

Door over te schakelen naar een cloud-model verwacht de Federatie dat tijd en geld kan vrijgemaakt worden om zo meer middelen te kunnen concentreren op de activiteiten die levens redden. Ook kunnen op die manier medewerkers nauwer samenwerken in de bredere organisatie.

De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halvemaanverenigingen is ’s werelds grootste humanitaire organisatie die elk jaar 150 miljoen mensen helpt. Het Internationale Rode Kruis viert dit jaar zijn 150ste verjaardag .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content