Roland-Garros al op het net

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Parijse grandslamtornooi begint pas op 24 mei maar de website draait al op volle toeren.

Het Parijse grandslamtornooi begint pas op 24 mei maar de website draait al op volle toeren.

Tussen de Franse tennisfederatie en IBM bestaat al 24 jaar een samenwerkingsverbond en dat heeft er onder meer toe geleid dat tennisfans de prestaties van hun favoriete spelers nu al een paar jaar rechtstreeks op het internet kunnen volgen. Vorig jaar werden 35 miljoen bezoeken van 6,3 miljoen surfers en 260 miljoen pageviews genoteerd. De onderliggende it-infrastructuur werd dit jaar dan ook herzien.

Een dynamische architectuur met 6 Power6-servers (die 9 Power5-servers vervangen) moet de beschikbaarheid en robuustheid van de infrastructuur garanderen (100 keer meer verkeer). Er wordt ook uitgepakt met 20 procent minder energieverbruik door de systemen en 31 procent minder voor de koeling. Een beetje groen op het rooie grint, dus.

Nieuw op de website is bijvoorbeeld de toepassing Visual Match die de sleutelmomenten in de wedstrijden analyseert. De technieken die de spelers tijdens een enkelspel gebruiken om te scoren, worden dan grafisch weergegeven. Een andere innovatie is de rubriek Vos Réactions, een internetforum waar gebruikers commentaar kunnen achterlaten en discussies kunnen starten. Ook dit jaar hebben die-hards weer de mogelijkheid om hun startpagina aan te passen via de rubriek Mes joueurs. Voor het vierde jaar op rij krijgen spelers en coaches ook telkens een Match Analysis-dvd van IBM met alle gegevens en statistieken die gedurende elke match door de IBM-sensoren werden verzameld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content