Ruim 1.855 voltijds equivalenten kiezen voor vertrekplan Proximus

© Proximus

Zowat 1.855 voltijds equivalenten hebben bij Proximus ingetekend op het vrijwillig vertrekplan, voorafgaand aan hun pensioen. Zij verlaten het bedrijf in de loop van de volgende vijf jaar. Het cijfer werd vrijdag bekendgemaakt door het telecomconcern, in de marge van de publicatie van zijn kwartaalresultaten.

Volgens Proximus ligt het aantal binnen de verwachtingen. Het was de bedoeling dat 1.300 werknemers op het plan zouden intekenen, en voor de volgende drie jaar is dat ook effectief het geval, met 940 voltijds equivalenten.

De vertrekkers zijn veelal 60-plussers, maar sommige werknemers die zonder functie zitten, kunnen al vanaf 58 jaar afzwaaien. Proximus wil met hun vertrek de efficiëntie binnen de onderneming verhogen. Tegelijk worden ook nieuwe, gespecialiseerde profielen aangeworven.

In het tweede kwartaal kon Proximus opnieuw groei voorleggen op de Belgische markt. Het klantenbestand steeg zowel voor vast internet, digitale televisie als mobiele abonnementen. Het bedrijf kon bij tv en internet naar eigen zeggen zijn marktaandeel verhogen.

De omzet steeg lichtjes, met 0,7 procent tot 1,1 miljard euro. Hogere inkomsten voor vaste data, tv en ICT compenseerden ruimschoots de druk op de omzet voor mobiele toestellen met een lage marge en de lagere roamingtarieven. De onderliggende bedrijfswinst (ebitda) op de thuismarkten steeg met 4,1 procent tot 463 miljoen euro. Proximus bevestigt zijn vooruitzichten voor het volledige boekjaar. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content