Ruim 1,2 miljoen .be-domeinnamen in 2011

Het aantal Belgische domeinnamen is vorig jaar met bijna 11 procent gestegen tot 1,2 miljoen. Dat meldt DNS.be, de officiële beheerder van het .be-domein, donderdag. Het aantal .be-domeinnamen won ook marktaandeel ten koste van .com, .net en andere domeinnamen.

Het aantal Belgische domeinnamen is vorig jaar met bijna 11 procent gestegen tot 1,2 miljoen. Dat meldt DNS.be, de officiële beheerder van het .be-domein, donderdag. Het aantal .be-domeinnamen won ook marktaandeel ten koste van .com, .net en andere domeinnamen. Het marktaandeel van .be-domeinnamen steeg 4 procentpunt tot 57,7 procent in 2011. Andere domeinnamen verloren terrein, .com bijvoorbeeld 2,8 procentpunt tot 15,3 procent. “Dit resultaat benadrukt het belang van domeinnamen en zorgt voor vertrouwen in de toekomst”, aldus Piet Spiessens, voorzitter van de raad van bestuur van DNS.be.

Beoefenaars van een vrij beroep registreerden 16 procent meer .be-domeinnaam, na een reclamecampagne die vooral gericht was op huisartsen, specialisten en verpleegkundigen. “Samenwerken met DNS.be om de vrije beroepers te sensibiliseren over online aanwezigheid heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen”, aldus Jan Sap, secretaris-generaal van de Federatie voor Vrije en Intellectuele Beroepen (FVIB).

Ten slotte blijkt uit het persbericht dat bijna een op vijf Belgische domeinnamen geregistreerd is door een Nederlander of een Nederlandse organisatie. Omgekeerd hebben Belgen amper 0,68 procent van de .nl-domeinnamen in beheer. “Of hoe de Nederlandse koopmansgeest ook op het internet heerst”, aldus DNS.be.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content