‘Ruim 5 miljard mobiele gebruikers in 2017’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er zullen binnen vier jaar 5,2 miljard mobiele surfers zijn, en het mobiele dataverkeer zal tegen dan wereldwijd verdertienvoudigd zijn, voorspelt Cisco.

In 2017 zullen er meer dan 5 miljard mobiele gebruikers zijn – tegenover 4,3 miljard in 2012 -, en zullen 10 miljard mobiele toestellen gebruikmaken van een mobiele dataverbinding, denkt Cisco.

Het bedrijf verwacht dat deze ruim 5 miljard surfers in 2017 samen zo’n 134 exabyte – een exabyte is gelijk aan een miljard gigabyte – per jaar gaan verbruiken, dertien keer meer dan nu. Dat zou ook betekenen dat het mobiele dataverkeer in 2017 drie keer groter zal zijn dan het vaste verkeer.

Volgens Cisco zullen de mobiele netwerken binnen vier jaar ook zeven keer sneller zijn dan de huidige, en dit vooral onder impuls van de snelle 4G-netwerken. Al zal de adaptatie van 4G langzaam verlopen: in 2017 zal nog maar tien procent van alle mobiele verbindingen langs 4G-netwerken lopen, verwacht Cisco. Maar deze tien procent zal wel instaan voor 45 procent van al het mobiele dataverkeer. Vandaag de dag is 1 procent van alle mobiele gebruikers overgeschakeld op 4G, goed voor een verbruik van 14 procent in het totale mobiele dataverkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content