Ruim 50.000 handtekeningen voor goedkoper internet

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Al meer dan 50.000 mensen hebben een petitie getekend voor goedkoper internet in België. De petitie werd in november door Test-Aankoop gelanceerd.

Al meer dan 50.000 mensen hebben een petitie getekend voor goedkoper internet in België. De petitie werd in november door Test-Aankoop gelanceerd.

In het kader van de actie “Internettarieven” vroeg Test-Aankoop de steun van de publieke opinie om via een petitie druk uit te oefenen op de overheid. De organisatie eist betere tarieven voor internetverbindingen.

Test-Aankoop ontwikkelde een rekenmodule op de socialenetwerksite Facebook. Van de meer dan 11.000 mensen die een berekening deden, betaalt 94 procent te veel voor zijn internetverbinding. In België werd door de internetgebruikers bijna 600 miljoen euro te veel betaald omwille van de dure Belgische tarieven. Gemiddeld zou elke gebruiker in België per maand bijna 20 euro te veel betalen.

De functionele scheiding van Belgacom blijft volgens de consumentenorganisatie de meest serieuze piste om een oplossing te vinden voor de dominante positie van deze operator op de adsl-markt. Ook de kabel moet opengesteld worden opdat het duopolie wordt doorbroken dat Telenet sinds jaren onderhoudt met Belgacom.

De handtekeningen zullen worden overhandigd aan de bevoegde minister, Vincent Van Quickenborne, en aan de regulator van telecommunicatie, het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie). Test-Aankoop zal de resultaten van de petitie ook voorleggen aan de nieuwe Europese Commissaris van Telecom.

De petitie loopt nog tot 15 december op de website van Test-Aankoop.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content