Russische bende kraakt 1,2 miljard paswoorden

© iStock

Een kleine, Russische bende heeft volgens een Amerikaans rapport ruim 1 miljard paswoorden gestolen.

Een kleine, Russische bende heeft volgens een Amerikaans rapport ruim 1 miljard paswoorden gestolen.

De fraude werd ontdekt door Hold Security, een gespecialiseerde firma in Milwaukee. The New York Times bericht over de zaak.

Volgens de krant heeft Hold Security de diefstal in een vroeg stadium ontdekt, namelijk vooraleer de bende de gestolen informatie heeft doorverkocht. Tot dusver werd ze voornamelijk gebruikt om efficiënter spam te kunnen doorsturen.

De internetpiraten zouden de hand gelegd hebben op de wachtwoorden van gebruikers op zo’n 420.000 internetsites. Het gaat volgens de Times om sites van zowel grote als kleine bedrijven, al wil Hold Security geen van de bedrijven bij naam noemen. De piraten zouden er ook in geslaagd zijn toegang te krijgen tot 500 miljoen mail-accounts. “De piraten hebben niet enkel Amerikaanse bedrijven geviseerd, maar ook alle websites die ze konden vinden”.

Volgens Hold Security wijst niets erop dat de Russische regering bij de diefstal betrokken is. Wel integendeel, het zou gaan om een tiental jongeren die bij elkaar in de buurt wonen, in het zuiden van Rusland. (Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content