Sabam wil vergoeding voor downloads

Sabam wil de internetproviders laten betalen voor de downloads van hun klanten. Sabam stuurt een voorstel aan de Belgische regering en de Europese Unie om kunstenaars een eerlijke vergoeding te geven voor hun werk op internet. De auteursrechtenvereniging wil de internetproviders met zulke vergoedingen over de brug laten komen, zo staat te lezen in verschillende kranten. Sabam zegt de rechten van internetgebruikers niet te wel beknotten, maar de organisatie stuurt het wel aan op een evenwichtige verdeling van de winsten afkomstig van het internet.

Sabam wil de internetproviders laten betalen voor de downloads van hun klanten.

Sabam stuurt een voorstel aan de Belgische regering en de Europese Unie om kunstenaars een eerlijke vergoeding te geven voor hun werk op internet. De auteursrechtenvereniging wil de internetproviders met zulke vergoedingen over de brug laten komen, zo staat te lezen in verschillende kranten. Sabam zegt de rechten van internetgebruikers niet te wel beknotten, maar de organisatie stuurt het wel aan op een evenwichtige verdeling van de winsten afkomstig van het internet.

De auteursrechtenmaatschappij loopt naar eigen zeggen jaarlijks 13,8 miljoen euro mis door de gratis verspreiding van film en muziek via het internet. Internetproviders daarentegen zagen hun omzet sterk stijgen. Tussen 2002 en 2008 verdubbelde het aantal internetaantsluitingen bijna (+180 procent), zegt Sabam.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content