Saga Consulting neemt Lithium over

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

It-dienstverlener Saga Consulting neemt webontwikkelaar Lithium over en gaat die activiteiten samenvoegen met het in 2008 overgenomen anaXis.

It-dienstverlener Saga Consulting neemt webontwikkelaar Lithium over en gaat die activiteiten samenvoegen met het in 2008 overgenomen anaXis.

Vanaf 1 juli opereren anaXis en Lithium samen vanuit de groep Saga Consulting. Deze fusie zal aan de basis liggen van een sterk Limburgs merk dat zich, in eerste fase, vooral zal toespitsen op digitale communicatie voor vlaamse overheden.

Lithium is een webontwikkelaar die zich sterk focust op steden en gemeenten en op de communicatie tussen burger en overheid. Zo heeft het bedrijf de voorbije jaren heel wat grotere projecten verwezenlijkt, waaronder de steden Mechelen, Hasselt, Genk en gemeenten als Nieuwerkerken, Boom en Denderleeuw. Lithium is ook de initiatiefnemer achter Open eGo.

De activiteiten van Lithium worden nu binnen Saga Consulting gebundeld met die van het in 2008 overgenomen anaXis. De bedoeling is om op die manier tot een marktleiderspositie te komen op de markt van lokale overheden en ocmw’s. In totaal zal het Limburgse team uit meer dan 60 mensen bestaan waarbij naast Microsoft-technologie ook sterk de nadruk op open source oplossingen ligt.

Saga Consulting onder leiding van Etienne Schreurs telt momenteel zo’n 350 medewerkers, en heeft haar hoofdvestiging in Zaventem. Daarnaast zijn er ook vestigingen in Waver en Hasselt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content