Sage Groep koopt TML

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

ERP-specialist Sage koopt The Missing Link.

Boekhoud/ERP-specialist Sage koopt TML, producent van software voor commercieel beheer.

Philippe Tailleur, ceo Sage Belux, meldt de overname van The Missing Link uit Ternat, producent van de DBFACT software voor commercieel beheer. Hiermee verwerft Sage een product dat het eigen boekhoud/ERP-gamma aanvult, en een stevige positie heeft in een aantal sectoren als retail en groothandel, in het bijzonder voor voeding, huishoudapparatuur (o.a. Selexion), hobby en tuin (o.a. Horta), binnenhuisdecoratie en dies meer. Het bedrijf zal naar Groot Bijgaarden verhuizen, en actief blijven als een autonome divisie onder de naam DBFACT, onder leiding van het huidige management.

De overname past geheel in het kader van de strategie van de Sage groep om lokale bedrijven met sterke producten over te nemen met het oog op een sterke lokale verankering en een optimale dienstverlening op die markt. DBFACT zal over meer middelen beschikken om onafhankelijk zijn producten verder te ontwikkelen, onder meer met behulp van sage technologie, terwijl ook interfaces met de Sage producten worden ontwikkeld, aldus Philippe Tailleur. Voor Sage biedt het een bijkomende verankering van het bedrijf, onder meer in het Nederlandstalig deel van België. Overigens is ook The Missing Link zelf in 1989 ontstaan door het samengaan van een aantal bedrijfjes.

Beide Belgische bedrijven tekenden in de voorbije jaren voor een ‘double digit’ groei en zouden in 2011 samen ene omzet van ca. 8 miljoen euro hebben geboekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content